RVS Schuren en polijsten

RVS Schuren en polijsten

Ben je van plan om je RVS te laten schuren en polijsten? Wil je weer jouw RVS laten glimmen als nooit tevoren, maar weet je niet precies hoe je dit moet doen? Als je zelf jouw RVS wilt polijsten kan dit nog wel eens een uitdaging zijn. Vaak gebeurt dit zelden goed. RVS is namelijk stukken moeilijker om te polijsten dan bijvoorbeeld aluminium. Het is uiteraard mogelijk om met de juiste materialen jouw RVS te laten glimmen. Wij kunnen jou hierbij helpen.

Hoe kan men het beste RVS schuren en polijsten?

Als je RVS of aluminium gaat polijsten, wordt het oppervlakte compleet glad geschuurd. Hierna kan je het materiaal glanzend maken. Het schuren van het materiaal gebeurt met verschillende soorten schuurpapier. Hierdoor krijg je krassen in jouw rvs. Je schuurt eerst met grof schuurpapier, waarna je het materiaal steeds fijner gaat schuren. Hierdoor wordt het krassenpatroon fijner en de slijpsporen ondieper. Het is belangrijk dat de stappen in het wisselen van schuurpapier niet te groot zijn.

Wat zijn de stappen kort samenvattend?

Er zijn een aantal stappen die moeten worden verricht voordat je RVS kan polijsten. De stappen zijn:

Stap 1: Voorbewerking

Zoals eerder genoemd begin je met het slijpen en schuren van RVS. Vervolgens schuur je het materiaal met een grove korrel en schuur je steeds fijner.

Stap 2: Voorpolijsten

Vervolgens ga je het materiaal voorpolijsten. Dit kan je doen met verschillende producten, zoals een sisal katoenen schijf met groene of blauwe pasta. Ook kan het met een kantoenschijf in combinatie met blauwe pasta. Dit hangt een beetje af van hoe glad de RVS al is of dat deze al eens in het verleden is gepolijst.

Stap 3: (hoog)glans polijsten of mirrorpolijsten

Dit is de laatste stap om tot een hoogglanzend resultaat te komen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een zachte flanel polijstschijf gebruiken in combinatie met gele of witte polijstpasta.

Heb je een voorbeeld voor een resultaat?

Kan ik ook zelf RVS schuren en polijsten?

Dat zou kunnen, maar het is een moeilijk vak. Je hebt jarenlang ervaring nodig om tot het ultieme resultaat te komen. Als je van plan bent om het zelf te doen, let dan goed op je eigen veiligheid. Draag bijvoorbeeld altijd beschermende kleding, zoals een veiligheidsbril, handschoenen en een stofkap. Ga daarnaast altijd voorzichtig te werk.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Als je er voor kiest om jouw RVS te laten schuren en polijsten, kan je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen je namelijk graag verder en kunnen voor jou het ultieme resultaat bewerkstelligen. Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of telefonisch: 06 37204240