RVS railing

RVS railing

Een robuuste en glimmende RVS railing voor jouw schip. 

Om een schip zeewaardig te mogen noemen, moet deze natuurlijk wel voorzien zijn van een robuuste RVS railing. Een RVS railing ziet er niet alleen erg mooi uit, het waarborgt ook de veiligheid op het schip. 

Een RVS railing is een prominent onderdeel op je schip. Het zou dus zonde zijn om deze niet goed te onderhouden. Door zout water en de zon, kan de railing er na een tijdje namelijk dof uit gaan zien. 

Dat herken ik inderdaad, hoe los ik dit op?

De oplossing hiervoor is de railing polijsten. Dit wordt gedaan aan de hand van een aantal stappen:

  • Voorbewerken;
  • Voorpolijsten;
  • Polijsten.

Wil je het beste en mooiste resultaat behalen? Dan is de voorbewerking essentieel. Polijsten is een vak apart en moet zeer nauwkeurig gebeuren. Er is speciaal apparatuur voor nodig die op de juist wijze gebruikt dient te worden. 

Voorbewerken

Voordat er daadwerkelijk goed gepolijst kan worden, moet het RVS eerst voorbewerkt worden. Tijdens de voorbewerking worden eventuele krassen en andere beschadigingen uit de RVS railing verwijderd. Op die manier wordt het beste resultaat behaald. 

Voorpolijsten

Voordat we onze handen branden aan het daadwerkelijke polijst proces, moeten we eerst voorpolijsten. Voorpolijsten kan worden gedaan met een sisal katoenen schrijf of met een normale katoenen schijf. 

Polijsten

Nu het voorbewerken en het voorpolijsten erop zitten, kunnen we beginnen aan het daadwerkelijke polijsten. Dit doen we natuurlijk om tot het gewenste eindresultaat te komen: een glimmende RVS railing. Polijsten wordt vaak gedaan met een zachte flanel polijstschijf in combinatie met gele of witte polijstpasta.


Waar kan ik mijn RVS railing laten polijsten?

Zoals je kunt lezen, zijn er best wel wat stappen nodig om tot een mooi en glimmend eindresultaat te komen. Bij Lichthart helpen wij je graag met dit proces. Wij zijn gespecialiseerd in het polijsten van onder andere RVS railingen. 

Wil je meer informatie, heb je vragen of ben je benieuwd naar de prijzen? Neem dan middels het contactformulier op onze website contact met ons op. Liever bellen? Wij zijn te bereiken op: 06 37204240.