RVS laten glimmen

RVS laten glimmen

RVS laten glimmen? Hoe bereik je dat stralende effect? 

RVS, ondanks dat het roestvrij staal betekent, kan het wel degelijk roesten en/of dof worden. Dat is natuurlijk zonde, aangezien glimmend RVS op jouw schip er prachtig uitziet. RVS goed onderhouden is dus erg belangrijk. Ben je toch te laat, hoe laat je RVS dan weer glimmen? Dat vertellen we je in deze blog. Je krijgt antwoord op vragen als:

  • Kan ik zelf mijn RVS weer laten glimmen?;
  • Hoe kan ik dit doen?;
  • Wanneer moet ik hulp inschakelen?;

Alleen schoonmaken, of ook polijsten?

Je kunt RVS reinigen, maar daarnaast kun je het ook op verschillende manieren polijsten. Hoogglanspolijsten is hier een voorbeeld van. Is alleen schoonmaken voldoende, of is het ook verstandig om het RVS te polijsten? Dat ligt helemaal aan de staat van het RVS. Vaak kun je door het schoonmaken van RVS al heel mooie resultaten behalen. Ben je daarna nog niet tevreden? Dan kun je altijd nog kiezen voor polijsten.

Laten we beginnen met het schoonmaken

Het schoonmaken van RVS kun je gemakkelijk zelf doen. Je kunt hier verschillende RVS cleaning sprays voor halen, die het schoonmaakproces een stuk eenvoudiger maken. Naast specifieke schoonmaakmiddelen kun je ook gewoon gebruik maken van een sopje lauw water. 

Er worden ook vaak verschillende oliën aangeraden zoals olijfolie en babyolie. Het is echter niet verstandig om deze te gebruiken. Olie is natuurlijk vet en als je gebruiksvoorwerpen insmeert met olie, dan wordt het vet verspreid. 

Nog niet het gewenste resultaat? 

Heb je na de schoonmaak van jouw RVS nog niet het gewenste resultaat bereikt? Dan kun je altijd overgaan tot RVS polijsten. Als je zelf geen ervaring hebt met metaalbewerking, slijpen en/of polijsten, dan raden wij het niet aan om zelf je RVS te polijsten. RVS polijsten is een vak apart en moet worden gedaan door professionals die weten waar ze mee bezig zijn.

Hoe wij jouw RVS weer laten glimmen

Wij kunnen het polijstproces voor jou uit handen nemen, maar hoe doen we dat precies? We leggen het hieronder aan de hand van duidelijke stappen aan je uit:

  1. Voorbewerken

Als we van start gaan beginnen we altijd met het voorbewerken. Dit stukje voorwerk is erg belangrijk. Tijdens het voorbewerken slijpen we het RVS met fijne en grove korrels. Naarmate het slijpproces vordert pakken we een steeds fijnere korrel. 

  1. Voorpolijsten

Na de voorbewerking gaan we verder met het voorpolijsten. Voorpolijsten wordt gedaan met “polijstschijven”. Deze schijven bewegen we rustig over het oppervlak dat gepolijst moet worden. Afhankelijk van de gladheid van het RVS doen we dit met verschillende producten.

  1. Hoogglanspolijsten

Als we klaar zijn met de voorbewerking en het voorpolijsten, kunnen we over tot het echte werk: het hoogglanspolijsten. Tijdens dit proces krijgt het RVS zijn ware glans weer terug. 

Jouw RVS weer laten stralen als nooit tevoren? 

Heeft een grondige schoonmaak van jouw RVS niet geholpen? Dan is het verstandig om over te gaan tot polijsten. Kun je hier wel hulp bij gebruiken? Bij T Lichthart helpen we je graag verder! Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of telefonisch: 06 37204240