RVS kunstwerk

RVS kunstwerk

Een mooie herinnering verpakt in een prachtig RVS kunstwerk

Het vastleggen van bijzondere en kostbare momenten, wordt door veel mensen gedaan aan de hand van foto’s aan de muur of in een plakboek. Maar wist je dat je dit ook kan doen in een RVS kunstwerk! Bij Lichthart kunnen we van alles maken: 

  • Schilderijen;
  • Beelden;
  • Gedenkstenen.

In deze blog zullen we je alles vertellen over de mogelijkheden, het proces en de toepassingen. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder. 

Een RVS kunstwerk maken is een moeilijk proces

Kunst creëren met RVS, is een uiterst moeilijk en arbeidsintensieve werkzaamheid. Dit komt omdat RVS een lastig materiaal is om te bewerken. Dit heeft te maken met verharding en verhitting. 

Tijdens het bewerken van RVS, kan de hardheid toenemen. Dit kan redelijks snel gebeuren als je niet uitkijkt. Deze verharding kan zorgen voor problemen tijdens het maken van een kunstwerk. Daarnaast staat RVS erom bekend dat het een slechte warmtegeleider is. De temperatuur kan dus op één specifieke plek snel oplopen. 

Waarom is RVS hét materiaal voor mijn kunstwerk? 

RVS is een ideaal materiaal voor jouw kunstwerk. RVS is namelijk een erg stevig materiaal, is bestand tegen weer en wind en ziet er ook nog eens erg mooi uit. Ook is het onderhoud minimaal omdat RVS een onderhoudsarm materiaal is. De naam zegt het al: roestvrij staal. Dit betekent niet dat het nooit roest, maar dat het zelden roest. 

Wat kunnen jullie allemaal creëren?

We lieten het net al even doorschemeren, maar met RVS kunnen wij een hoop dingen creëren. Hierbij kun je denken aan:

  • Schilderijen;
  • Beelden;
  • Tuinbeelden;
  • Gedenkstenen;
  • Grafmonumenten;
RVS kunstwerk

Er zijn zoveel dingen mogelijk, dat het nog wel eens lastig kan zijn om de juiste keuze te maken omtrent het design, de toepassing en/of de vormen. Wij adviseren je hier graag over. Benieuwd naar ons werk? Bekijk ons ijzersterke portfolio dan eens. 

Kunnen jullie ook persoonlijke ontwerpen maken?

Uiteraard! Als je een RVS kunstwerk laat maken om een kostbare herinnering vast te leggen of om een dierbare te herdenken, dan is het natuurlijk mooi als het kunstwerk wat over diegene zegt. 

We luisteren aandachtig naar jouw wensen en maken samen een ontwerp dat geheel aansluit op deze wensen. Vervolgens passen we de juiste werkwijze toe, zodat het kunstwerk de juiste uitstraling krijgt. 

Klinkt goed, kunnen jullie mij verder helpen?

Wij Lichthart helpen wij jou graag bij de creatie van je RVS kunstwerk. Wil je meer informatie, heb je vragen of ben je benieuwd naar de prijzen? Neem dan middels het contactformulier op onze website contact met ons op. Liever bellen? Wij zijn te bereiken op: 06 37204240.