RVS krassen wegpoetsen

RVS krassen wegpoetsen

RVS krassen wegpoetsen. Hoe doe je dit op een veilige en effectieve manier?

Het scheepsbeslag op je schip is prachtig gepolijst en blinkt weer als nooit tevoren. Maar het onvermijdelijke gebeurt: je beschadigt per ongeluk je RVS scheepsbeslag, wat nu? Kun je zelf RVS krassen wegpoetsen en hoe moet je dit dan aanpakken?

Wij lichten het graag voor je toe! Bij Lichthart weten we als geen ander hoe je op een veilige en effectieve manier RVS krassen moet wegpoetsen. In dit artikel leggen we je uit: 

  • Welke schade je zelf kunt herstellen;
  • Hoe je dit moet aanpakken;
  • Waar je extra rekening mee dient te houden;
  • En hoe je deze onnodige schades in de toekomst kunt voorkomen. 

Inhoud artikel:

Welke schade kan ik zelf herstellen

RVS krassen wegpoetsen kun je prima zelf doen. Althans, als de schade dat toelaat. Allereerst dien je de gemaakte schade te analyseren. Hoe erg is het gesteld? Heb je oppervlakkige schade, of zijn de krassen een stuk dieper? 

Dit is belangrijk om vast te stellen, aangezien beide een andere aanpak vereisen. ‘Lichte’ RVS krassen kunnen al ontstaan door dagelijks gebruik. Denk bijvoorbeeld aan RVS accessoires zoals deurklinken of handgrepen. Deze pak je vaak vast en hierdoor zijn kleine krasje bijna niet uit te sluiten. 

De ‘kleine’ krasjes wegpoetsen

‘Lichte’ krasjes in je RVS kun je gemakkelijk zelf wegpoetsen. Dit doe je door het beschadigde oppervlak eerst goed schoon te maken met een RVS cleaner spray. Op die manier kun je al heel wat krasjes wegpoetsen. Wil je alles helemaal wegpoetsen? Dan kun je gaan werken met een microvezeldoek of een lichte schuurspons. Dit doe je op de volgende manier:

Let op: ga uiteraard voorzichtig te werk met schuurmiddelen, je wilt het RVS natuurlijk niet verder beschadigen. 

1. Maak het RVS eerst goed schoon

Als je gaat beginnen met het wegpoetsen van lichte krasjes, zorg er dan eerst voor dat het RVS goed schoon en vetvrij is. Hiervoor kun je een cleaner spray gebruiken, of gewoon water met een schoonmaakmiddel. Maak het RVS vervolgens weer goed droog met een zachte doek

2. Kijk in welke richting de nerf loopt als die aanwezig is

Als je RVS krassen gaat herstellen, dan is het erg belangrijk dat je met de nerf mee wrijft. Doe je dit niet? Dan kun je de krassen erger maken. Niet alle RVS-onderdelen hebben een nerf, maar als deze aanwezig is loopt hij meestal van links naar rechts, of van boven naar beneden. 

3. Kies de juiste reiniger.

Ook de keuze van het reinigingsmiddel is erg belangrijk. Niet alle reinigingsmiddelen zijn geschikt. Lees goed de gebruiksaanwijzing en raadpleeg bij twijfel altijd het internet.  

4. Wrijf het reinigingsmiddel in de kras met het juiste materiaal

Vervolgens wrijf je met het juiste reinigingsproduct en een microvezeldoek de krassen voorzichtig weg. Doe dit zoals we net al zeiden dus met de nerf mee. Doe voorzichtig wat druppels op een zachte microvezel doek, of lichte schuurspons en wrijf voorzichtig over de kras heen. 

5. Haal het overtollige reinigingsmiddel weg en droog het oppervlak

Ben je klaar met het schoonmaken, haal dan het overtollige schoonmaakmiddel weg en droog het oppervlak met een zachte doek. 

Diepe RVS krassen wegpoetsen

Krijg je de krassen via de bovenstaande manier niet weg? Dan zijn de krassen in je RVS een stuk dieper en hardnekkiger. Het RVS dient dan opnieuw geschuurd en gepolijst te worden. Het is raadzaam om dit te laten doen door vakmannen die weten waar ze mee bezig zijn. RVS polijsten is een vak apart en dient nauwkeurig en professioneel gedaan te worden. 

Lichthart helpt je graag met de hardnekkige krassen!

Heb jij nou diepe krassen in je RVS? Bij T-Lichthart helpen we je graag om de krassen op een vakkundige en professionele manier te verwijderen. Dit doen we door te schuren en te polijsten. Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Neem dan snel contact met ons op via het contactformulier, of bel naar: 06 37204240