RVS krassen verwijderen

rvs krassen verwijderen

RVS krassen verwijderen. Hoe doe je dat?

RVS krassen verwijderen. Hoe doe je dit zonder nog meer schade toe te brengen aan het metaal? Na verloop van tijd kunnen er lichte krassen ontstaan in je RVS. Dit zier er natuurlijk niet mooi uit. Vooral als de zon op het metaal schijnt kun je de krasjes goed zien zitten. Wil je de schade beperken en de krasjes op een vakkundige manier te lijf gaan? Dan is dit blog voor jou geschreven! 

Hoe erg is het gesteld?

Je hebt grofweg twee soorten RVS krassen: 

  • Lichte oppervlakkige krassen
  • Diepe krassen

Allebei vereisen een andere aanpak. Lichte oppervlakkige krassen ontstaan gewoon door dagelijks gebruik. Denk aan RVS accessoires die je vaak vastpakt, maar natuurlijk ook het RVS op je schip dat voortdurend wordt blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden en natuurlijk het menselijk gebruik. Hierdoor zijn kleine krasjes bijna niet uit te sluiten. 

Hoe kun je het voorkomen?

Kun je deze lichte schade voorkomen? Je kunt al heel wat schade voorkomen door het RVS op je schip regelmatig goed schoon te maken met een zachte doek. Belangrijke hierbij is wel dat je de nerven van het RVS goed moet volgen. Niet alleen hout heeft nerven, ook RVS heeft nerven. Houd hier bij het schoonmaken dus rekening mee. Is het al te laat en wil je RVS krassen verwijderen? Hieronder lees je hoe je dit kunt (laten) doen.

Oppervlakkige RVS krassen verwijderen

Allereerst de lichte oppervlakkige RVS krassen. Hoe kun je die verwijderen? Lichte krassen kun je gemakkelijk zelf wegpoetsen. Door het beschadigde RVS goed schoon te maken met een RVS cleaner spray kun je al heel wat krasjes laten verdwijnen. Wil je krasjes echt helemaal verwijderen? Dan kun je gaan werken met een schuurvlies of schuurspons. Doe dit uiteraard wel voorzichtig, je wilt het RVS natuurlijk niet verder beschadigen. 

Diepe RVS krassen verwijderen

Heb je nou echt diepe krassen in je RVS zitten en valt dit niet te redden met cleaner spray en/of schuursponsjes? Dan kun je deze klus beter overlaten aan de vakmannen. Die kunnen het RVS op een professionele manier schuren en polijsten. Ga hier niet zelf mee aan de slag. De kans is groot dat je het RVS alleen maar verder beschadigt.

T-lichthart helpt je graag uit de brand!

Heb jij nou diepe krassen in je RVS? Wij van T-lichthart helpen graag de krassen op een vakkundige manier te verwijderen. Dit doen we door te schuren en te polijsten. Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Neem dan snel contact met ons op via het contactformulier, of bel naar: 06 37204240