Hoe werkt RVS polijsten?

Hoe werkt rvs polijsten?

Hoe werkt RVS polijsten?

Eén van onze diensten is het polijsten RVS metaal, dit is officieel het laatste deel van een aantal stappen die nodig zijn om tot het uiteindelijke doel te komen, namelijk het behalen van een (hoog)glanzend resultaat! Maar hoe werkt rvs polijsten?

Maar hoe bereik ik met RVS polijsten een(hoog)glanzend resultaat?

Polijsten is een vak apart. Het polijsten van RVS is een nauwkeurig en arbeidsintensief proces. Als men een blinkend resultaat wilt hebben, is voorbewerking essentieel. Er zijn drie vormen van polijsten, namelijk:

  • Mirrorpolijsten;
  • Hoogglanspolijsten;
  • Mechanisch polijsten.

Wat zijn de stappen om RVS te polijsten?

De stappen om RVS te polijsten, zijn als volgt:

  • Voorbewerking (slijpen, bewerken);
  • Voorpolijsten;
  • Hoogglanspolijsten of mirrorpolijsten.

Eerst wordt wordt het RVS geschuurd, waardoor er krassen ontstaan. Vervolgens wordt het materiaal met een steeds fijnere korrel geschuurd. Hierdoor wordt het krassen patroon fijner en de slijpsporen ondieper. Belangrijk is dat de stappen niet te groot mogen zijn. Als je bijvoorbeeld van een korrel 60 naar 180 gaat, is het van belang dat er een korrel 120 nog wordt toegevoegd aan dit proces.

Waarom moet hier een extra korrel aan worden toegevoegd?

Door nog een korrel hier aan toe te voegen, kun je de krassen die gemaakt zijn met een korrel 60 wegschuren. Als je een linea recta van korrel 60 naar korrel 180 gaat, gaat dit niet lukken en blijf je de onderkras die met korrel 60 gemaakt is altijd zien. Sla een stap over, en je kunt in principe weer opnieuw beginnen bij de grofste korrel.

Ook keuze in bepaalde type of merk schijven en de hardheid van het te bewerken materiaal spelen belangrijke rollen. Kortom, het polijsten is dus een tijdrovend proces, waarbij nauwkeurigheid hoog in het vaandel staat.

Heb je nog vragen?

Je kan altijd contact met ons opnemen voor meer informatie. Je kan contact met ons opnemen via het contactformulier of telefonisch: 06 37204240